Lokalne vesti

Obuke NSZ za započinjanje sopstvenog biznisa

Nacionalna služba za zapošljavanje – Ispostava Petrovac na Mlavi organizovaće besplatne obuke za nezaposlena lica, 20. i 21. februara, koje će se održati u velikoj sali opštine Petrovac na Mlavi u periodu od 10 do 13 časova.

Dvodnevna obuka pod radnim nazivom “Put do uspešnog preduzetnika” obuhvatiće teme, ekonomsku motivaciju za preduzetništvo, definisanje poslovne ideje, prve korake u biznisu, pravne aspekte biznisa, poreze i doprinose za preduzetnike, izradu Biznis plana i radioničarski deo.

Dvodnevna obuka ima za cilj da polaznicima omogući da provere opravdanost svoje poslovne ideje, sagledaju prednosti i rizike preduzetništva, spoznaju svoje preduzetničke sklonosti, informišu se o postupku registracije i aktuelnim zakonskim propisima, popune Zahtev sa biznis planom.

Nezaposleni, koji nakon uspešno završene dvodnevne obuke odluče da realizuju svoju poslovnu ideju, mogu da konkurišu za subvenciju za samozapošljavanje.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend