Lokalne vesti

Očišćeni kanali za dovod rashladne vode

U cilju obezbeđivanja nesmetanog dovoda rashladne vode neophodne za rad termoenergeskih kapaciteta instalisanih u Termoelektrani „Drmno“ nedavno su završeni poslovi na čišćenju dovodnih kanala. Poslovi su odrađeni na dve lokacije.

„Radovi su izvedeni na dovodnom kanalu rashldane vode kod takozvanog „sifona“, gde su očišćena četiri dovodna kanala. Uz angažovanje ronilaca očišćeni su i kanali za dovod rashladne vode“ izjavio je Dragan Živić, direktor Termoelektrane „Drmno“.

Na ovaj način otklonjena su zagušenja koja su sprečavala potreban dotok rashladne vode do crpne stanice.

Kod takozvanog „sifona“ koji se nalazi u „hladnoj Mlavi“ izvađena je velika količina panjeva, stabala, granja, trave ali i drugog komunalnog otpada.

Inače, pri kraju je i procedura sprovođenja javne nabavke za čišćenje kompletnog kanala rashladne vode u dužini većoj od tri kilometara.

Konkretno, radiće se na produbljivanju takozvane „hladne Mlave“ od Dunava do „sifona“koji je u značajnoj meri zamuljen.

Poslovi na produbljivanju pomenutog kanala trajaće nekih pet do šest meseci, rekao je Živić.

I pored višemesečne suše, nivo vode u takozvanom elektranskom jezeru je na koti od 69,8 metara nadmorske visine što je izuzetno dobro.

Ovaj novo vode  omogućava nesmetan rad postrojenja u crpnoj stanici.

U slučaju da nivo vode padne na kotu od 67 metara nadmorske visine, što zavisi od vodostaja Dunava, to već dovodi u pitanje rad crpnih postrojenja Termoelektrane „Drmno“, što se ne očekuje.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend