Lokalne vesti

Od 1. decembra poskupljenje struje

Građani Srbije od prvog decembra mogu da očekuju uvećane račune za struju, a prema rečima Aleksandra Antića, struja će poskupeti 3,9 odsto.

Prema njegovim rečima ovo je minimalno poskupljenje, pošto se cena struje nije menjala poslednje dve godine, dok struja za industriju neće poskupeti.

“To je daleko ispod zahteva i opravdanih troškova energetskih kompanija”, rekao je Antić za Radio-televiziju Srbije.

Kako je ministar istakao i sa ovim povećanjem, cena struje u Srbiji je i dalje najniža ne samo u regionu, već i u svim članicama Evropske unije, ali i od većine država istočne Evrope.

Prema poslednjim analizama, cena struje u Srbiji je za 7,2 odsto niža nego u Makedoniji, 18,9 odsto od Bosne i Hercegovine, 24 odsto u odnosu na Albaniju, 40,5 na Crnu Goru, 79,97 odsto u odnosu na Hrvatsku, 85 odsto na Rumuniju, a 122 odsto u odnosu na Sloveniju.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend