Lokalne vesti

Od Beograda do Požarevca vozače će snimati kamere na pet pozicija

Sistem kamera koje će na auto-putu Beograd – Niš meriti prosečnu brzinu vozila počeće sa radom 15. oktobra. U oba smera biće postavljeno ukupno 56 kamera na 14 lokacija. Što se tiče vozača koji će voziti od Beograda do Požarevca, njih će na auto-putu snimati kamere postavljene na pet lokacija.

Prvi portal sa kamerama biće postavljen na naplatnoj stanici Beograd (kod Vrčina), zatim na 10. kilometru kod izlaza za Mali Požarevac, nakon sedam kilometara vozače će snimati kamere kod Umčara, Vodnja i peti portal će biti postavljen kod izlaza za Smederevo.

Udaljenost kamera će biti različita, pa će tako neke biti postavljene na udaljenosti od 6 kilometara, dok će na pojedinim deonicama između kamera biti i po 32 kilometara.

Javno preduzeće Putevi Srbije koje postavlja kamere, koristiće snimke kako bi istraživalo navike vozača do kraja godine, a tek od januara sledeće počeće primena ovog sistema kamera i ujedno kažnjavanje vozača koji budu vozili brže od propisanih 130 kilometara na čas.

“Na svakom od 14 portala, gde će biti instalirano 56 kamera, imaćemo nosače za po dve kamere koje će snimati saobraćaj u sve tri trake”, rekao je Darko Savić, rukovodilac Sektora za naplatu putarine u JP Putevi Srbije.

Kamere će moći da registruju brzinu vozila samo do 250 kilometara na čas, a ukoliko bude vozača koji pak budu vozili brže od toga njih će “hvatati” dežurni automobili “presretači” MUP-a Srbije koji će dežurati duž auto-puta.

Vozače će takođe snimati i u Velikoj Plani, Markovcu i Batočini, a kamere će biti postavljene i na auto-putu kod Jagodine, Paraćina, Pojata i Aleksinačkih rudnika. Poslednje dve kamere biće instalirane kod Aleksinca i Niša.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend