Lokalne vesti

Od ponedeljka skraćeni časovi

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika koja ima najviše članova u Požarevcu doneli su odluku da od ponedeljka u školama nastava bude skraćena na 30 minuta.

U požarevačkim školama danas samo pojedini nastavnici i profesori održavaju nastavu, tvrde u Uniji sindikata prosvetnih radnika. Na ulaznim vratima većine škola istanut je natpis "ŠTRAJK".

Ukoliko direktori škola budu insistirali da se nastava održava u punom obimu, u utorak će nastava ponovo biti obustavljena, kaže Miloš Mijatović iz unije.

On navodi da je takva odluka doneta jer su kolektivi podeljeni po pitanju načina izražavanja protesta.

Nikako nije moguće organizovati štrajk na ovaj i onaj način. Ljudi su u finansijskim problemima i plaše se upozorenja da će plate biti umanjene. Preovlađuje mišljenje i večina kolektiva je da se pređe u zakonski oblik štrajka.

Prema podacima Ministarsva prosvete, 440 škola potpuno je obustavilo nastavu, dok u Uniji sindikata prosvetnih radnika kažu da u 654 škole nema nastave. Zahtevi prosvetara nerealni za budžetske mogućnosti Srbije, rekla je danas ministarka finansija Diana Dragutinović.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend