Lokalne vesti

Od subote ukidanje javnog prevoza, zatvaranje kafića, restorana i tržnih centara

Vlada Srbije će dodatno pooštriti mere zabrane kretanja, od subote u 20h prestaje javni prevoz na teritoriji cele države, takođe tada se zatvaraju restorani, kafići i tržni centri, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

[box box-center 89781 image>

Premijerka Ana Brnabić je, na konferenciji za novinare nešto iza 18 sati u petak, navela da će ugostiteljski objekti i molovi biti zatvoreni od nedelje u 20h, ali se kasnije u toku večeri, nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, javila u program RTS i objavila da se ova mera „pomera“ za dan ranije.

„Kada sve bude iza nas, ući ćemo i u tu borbu sa velikim brojem njih da ne plaćamo kazne i ne pokrivamo izgubljenu dobit“, kazala je. 

Biće dozvoljena dostava hrane, jer putnički prevoz, kako je rekla, još može da funkcioniše.

Premijerka je najavila i da se sutra između 19h i 20h iz Kine vraća najveći avion Er Srbije sa velikim brojem medicinskih aparata, zašitne opreme i timom kineskih eksperata – ljudi koji su se sa koronavirusom borili u Kini.

„Zahvaljujući angažovanju predsednika Republike, očekujemo da se naš najveći avion još jednom vrati po još opreme, aparata i eksperata“, dodala je premijerka.

Zamolila je poslodavce da imaju maksimalno razumevanje za zaposlene, da im omoguće da rade od kuće.

„Oni koji ne mogu, preko PKS neka se jave Vladi i u tim slučajevima biće obezbeđen prevoz“, rekla je Brnabić.

„Svakako verujem da niko neće propasti ako nekoliko nedelja bude slabije poslova“, rekla je premijerka i pozvala da se narednih dana razmišlja o ljudima i da se pokaže maksimalna solidarnost.

Pored Torlaka testiranje će od sada obavljati laboratorije Kliničkog centra Srbije i Kliničkog centra Vojvodine, kako bi se podigla efikasnost sistema.

„Ukoliko ne budemo slušali stručnjake, završićemo kao Italija, gde je danas preminulo 627 ljudi“, upozorila je Brnabić.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend