Lokalne vesti

Odobrena donacija za zgradu bolnice

Donacija u iznosu od milion i sto hiljada evra za prvu fazu adaptacije i opremanja nove bolničke zgrade čija gradnja je stopirana pre 13 godina odobrena je od strane EU izjavio je gradonačelnik Požarevca, Miodrag Milosavljević.

Požarevac je sredstva dobio iz pretpristupnih fondova EU, u sklopu prekogranične saradnje sa rumunskim gradom Rešicom. Zdravstveni centri u Požarevcu i Rešici uspostavili su partnerstvo.

Uslov za dobijanje sredstava bio je da grad izdvoji novac na ime učešća u projektu. U budžetu grada za 2012. godinu za tu namenu određeno je 65 miliona dinara.

Ove godine krenuće radovi na završetku i prenameni objekta nove bolnice kaže direktor Opšte bolnice u Požarevcu, Srećko Bosić.

Po završetku projekta prenamene, koji je odobrilo Ministarstvo zdravlja, kao vlasnik zemljišta, u novoj bolničkoj zgradi trebalo bi da se nađu prijemna i urgentna služba, patologija, laboratorija, hirurgija, urologija, ginekologija, akušerstvo, porodilište i neonatologija.

Novi objekat počeo je da se zida još 1998.godine, prema ideji Marka Miloševića, sina nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića.

Njegova zamisao bila je da se u ovom objektu koji se prostire na 9.000 kvadratnih metara nalazi porodilište. Kasnije je odlučeno da se izvrši prenamena prostora.

Gradnja objekta stopirana je 2000.godine. Tri godine kasnije dug prema izvođaču, preduzeću Ratko Mitrović ojadio je opštinski budžet. Grad je morao da isplati dugovanja koja su kamatama sa 35 miliona narasla na 90 miliona dinara ili oko 1,4 miliona evra.

U projektu se kao investitor vodila opština Požarevac, a ugovor je bio potpisan bez skupštinske odluke. 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend