Lokalne vesti

Održan ”Dan otvorenih vrata” Istorijskog arhiva

Istorijski arhiv Požarevac je u ponedeljak organizovao ‘’Dan otvorenih vrata’’ i po prvi put omogućio građanima da se upoznaju sa arhivskim fondovima Braničevskog okruga.

Povod za realizaciju ovog događaja pod sloganom ’’Svi smo mi deo istorije’’ je 65. godina rada Istorijskog arhiva Požarevac, ali i obeležavanja Međunarodnog dana arhiva.

Direktorka Istorijskog arhiva Požarevac Jasmina Nikolić izrazila je zadovoljstvo zbog velikog interesovanja sugrađana koji su imali priliku da pogledaju istorijske materijale i upoznaju se sa načinom rada arhiva.  

Učenici osnovnih i srednjih škola su takođe imali mogućnost da pogledaju fondove arhiva, a građani su pozvani da poklone ili pozajme deo svoje privatne arhivske kolekcije Istorijskom arhivu, istakla je Nikolić.

Približavanje Istorijskog  arhiva građanima i uspostavkjanje saradnje sa školama je jedan od primarnih ciljeva u bližoj budućnosti, istakla je Nikolić.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend