Lokalne vesti

Održan Sabor bačijara u Stamnici

U subotu 11. maja na bačiji „Izvor“ u selu Stamnica održan je 14. po redu Sabor bačijara Srbije.

Ova privredno-turistička manifestacija koja je postala već tradicionalna i ove godine je okupila veliki broj posetilaca i izlagača iz celog Okruga.

Svoje kolekcije izložilo je 19S izlagača u posebno za tu namenu pripremnjenim boksevima.

Posetiocima su prezentovane najkvalitetnije kolekcije ovaca, etno hrana kao i proizvodi od domaće radinosti.

Tokom programa Sabora održana su takmičenja u najbržoj muži ovaca, takmičenje za lepoticu bačijade a svojim kulturno-umetničkim programom predstavio se i КUD “ Vuk Stefanović Кaradžić“ iz Stamnice uz podršku Кulturno-prosvetnog centra „Petrovac na Mlavi“.

Sabor su organizovali mesne zajednice Stamnica, Stamnička reka, Turistička organizacija opštine Petrovac na Mlavi, Кulturno-prosvetni centar „Petrovac na Mlavi“ a sve pod pokroviteljstvom opštine Petrovac na Mlavi.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend