Lokalne vesti

Održana 9. sednica Saveta za bezbednost saobraćaja

U Regionalom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo je održana 9. sednica Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada Smedereva na kojoj su, pored članova Saveta, prisustvovali predstavnici Agencije za bezbednost sobraćaja Republike Srbije, Auto-moto saveza Srbije, Saobraćajne policije PU Smedereva, JP „Urbanizam“ Smederevo, JKP „Parking servis“ Smederevo, Doma zdravlja Smederevo, kao i Grupe za saobraćaj i Odeljenja za inspekcijske poslove GU Smederevo. Predsedavao je Branislav Drobnjakoić, predsednik Saveta i član gradskog Veća zadužen za resor saobraćaja i bezbednosti.

Tom prilikom su prisutni upoznati sa stanjem u bezbednosti saobraćaja u 2018. godini. Savet je usvojio izveštaj o radu i realizaciji Programa korišćenja sredstava za finansiranje bezbednosti saobraćaja na putevima na području grada Smedereva u 2018. godini.  Savet je usvojio i Program rada u 2019. godini.

Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja na čelu sa Brankom Stamatovićem, načelnikom Odeljenja za lokalne samouprave, su izrazili zadovoljstvo radom i rezultatima rada Saveta za bezbednost saobraćaja grada Smedereva istakavši da se on, kao Koordinaciono telo za bezbednost saobraćaja na lokalnom nivou, nalazi među najboljima u Republici. Branko Stamatović je posebno istakao da je Smederevo na prvom mestu po podeli auto-sedišta za novorođene bebe i po upravljanju brzinama kretanja vozila sistemom kamera. Napomenuo je neophodnost još većeg angažovanja u oblasti saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja kao i edukaciji svih kategorija učesnika u saobraćaju. Takođe je rekao da se, uz podelu auto-sedišta, treba izvršiti i obuka za njihovo korišćenje u čemu je obećao, kao i u drugim akcijama, pomoć Agencije za bezbednost saobraćaja.

Rukovodilac Centra za vozila Auto-moto saveza, dr Dragoslav Kukić, je izneo svoje zadovoljstvo onim što je čuo i video na sednici Saveta. Rekao je da bi saradnja Saveta i Auto-moto saveza u narednom periodu trebala biti značajnija.

Svi ostali prisutni ispred Saobraćajne policije, Javnih preduzeća, Doma zdravlja i Gradske uprave su istakli odličnu saradlju sa Savetom za bezbednost saobraćaja i zajedničko učešće u realizaciji brojnih aktivnosti kako preventivnih tako i na poboljšanju saobraćajne infrastrukture.

Na sednici je izvršena prezentacije razvoja sistema za upravljanje brzinama u gradu Smederevu  i Projekta uspostavljanja lokalne baze podataka o obeležjima bezbednosti saobraćaja u koji je uključeno Smederevo među još deset gradova ili opština u Repubčlici.

Prezentacije su izvršili  Dejan Stoilković iz Gradske uprave i dr Dragoslav Kukić iz Auto-moto saveza Srbije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend