Lokalne vesti

Održana „Bačijada“ u Stamnici

Na bačiji „Izvor“ u selu Stamnica održan je na 13. po redu Sabor bačijara Srbije.

Ova svojevrsna privredno-turistička manifestacija koja je postala već tradicionalna i ove godine je okupila veliki broj posetilaca i izlagača iz celog Okruga. Svoje kolekcije izložilo je 25 izlagača u posebno za tu namenu pripremnjenim boksevima. Posetiocima su prezentovane najkvalitetnije kolekcije ovaca, etno hrana kao i proizvodi od domaće radinosti.

Tokom programa Sabora održana su takmičenja u najbržoj muži ovaca, takmičenje za lepoticu bačijade a svojim kulturno-umetničkim programom predstavio se i KUD “ Vuk Stefanović Karadžić“ iz Stamnice uz podršku Kulturno-prosvetnog centra „Petrovac na Mlavi“.

Sabor su organizovali mesne zajednice Stamnica, Stamnička reka, Turistička organizacija opštine Petrovac na Mlavi, Kulturno-prosvetni centar „Petrovac na Mlavi“ a sve pod pokroviteljstvom opštine Petrovac na Mlavi.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend