Lokalne vesti

Održana „Beseda u Zoranovu čast“

Đorđe Popović najbolji je govornik na kvalifikacionom takmičenju u besedništvu pod nazivom "Besede u Zoranovu čast" koje je u utorak uveče održano u Požarevcu.

U konkurenciji 10 takmičara na drugom mestu našao se Darko Popović, dok je treća bila Jelena Milenković.

Priznanja i zahvalnice takmičarima je uručila potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan.

Prilikom uručenja Trivanova je rekla kako smatra da u Srbiji danas postoje naslednici ideje Zoran Đinđića i dodala kako se nada "da ćemo svi biti svesni hrabrosti da se danas vodi zemlja u jednom nemogućem vremenu".

Ona je navela i da želi da upozori da "oni koji stoje kao naši politički protivnici, od svih političkih obećanja ispunili samo jedno, da ne žele da žive u ulici Zorana Đinđića jer su smatrali da je to sramota. Nek vam to bude na umu kada budete donosili odluku u kakvoj će i čijoj zemlji da žive vaša deca".     

Takmičenje se održava šesti put u organizaciji Fonda "Dr Zoran Đinđić" i Demokratske stranke. Tema besedništva ove godine je Đinđićev citat "Pre nego što baciš kamen na drugog, reci šta si uradio".

Četrnaest pobednika regionalnih kvalifikacija odmeriće snage u polufinalu (Novi Sad i Niš), a po četiri prvoplasirana takmičara sa polufinalnih takmičenja boriće se svojim besedničkim veštinama na finalnom takmičenju 12. marta 2011. u Beogradu. Pravo učešća imaju građani od 18 do 30 godina.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend