Lokalne vesti

Održana „Noć muzeja“ u Požarevcu

Narodni muzej Požarevac je 12 godinu za redom učestvovao u manifestaciji „Noć Muzeja“.

U glavnoj zgradi muzeja posetioci su videli  stalnu postavku, kao i Arheološku radionicu „Fragmenti prošlosti na dar“, u organizaciji Narodnog muzeja i Art ateljea Gala. Takođe, postavljena je i srednjevekovnu zbirku „Naoružanja srednjevekovnih ratnika u Braničevu“.


U Maloj galeriji muzeja otvorena je izložba slika Filipa Boškovića, Maše Ivković i Dimitrija Popovića. 


U Galeriji savremene umetnosti postavljena je izložba slika „Dekada“ Aleksandra Leke Mladenovića, dok je u legatu Miodraga Markovića postavljena izložba „Portreti Miodraga Markovića i održan program „Priče iz prošlosti“. U sklopu ovog programa organizovana je interakcija kustosa i posetioca legata koji su mogli da donesu stari predmet, fotografiju i dokument.

U šatoru Požarevačkog mira postavljena je dokumentarna izložba o Požarevačkom miru, a u kući Dobrnjčevih predstavljena kultura stanovanja u Požarevcu u 19. i početkom 20. veka.

U Etno parku „Tulba“ postavljena je postavka u objektima narodnog graditeljstva.


Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend