Lokalne vesti

Održana promocija knjige Matije Bećkovića

U Centru za kulturu sinoć je održana promocija knjige „100 mojih portreta“, autora Matije Bećkovića u izdanju Večernjih novosti. Promociju je organizovao Centar za kulturu Požarevac u saradnji sa Kulturno-prosvetnom zajednicom.

„Mnogo su veće šanse bile da završim u požarevačkoj „Zabeli“, nego u Centru za kulturu. I to je jedan od srećnijih obrta u mom životu”, rekao je autor na početku promocije.

On je naveo da je umesto memoara napisao portrete ljudi sa kojima je proveo svoj život.

U svojoj knjizi Bećković se stihovima odužuje prijateljima koji su obogatili njegov život pre svega Meši Selimoviću, Dobrici Ćosić, Desanki Maksimović, Dušku Radoviću, Tesli, Njegošu, Branku Miljkoviću.

Na promociji je govorila Galina Perić, direktorka Centra za kulturu, koja je istakla da je Bećkovićev duh neumoran, svež, a njegove ruke hitre, nepogrešive.

Nakon autorovog čitanja pesama, ovo poetsko veće upotpunio je muzički program, koji su izveli vokal Sofija Perić uz pratnju magistra harmonike i profesora u muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“, Saše Parića.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend