Lokalne vesti

Održana prva radionica „Upoznajmo Rusiju kroz raznovrsne aktivnosti“

Održana je prva po redu radionica ,,Upoznajmo Rusiju kroz raznovrsne aktivnosti“ u Narodnoj biblioteci ,,Đura Jakšić“. Tradiciju i duh ruske kulture, na zanimljiv način, deci je predstavila Kristina Miletić, profesor ruskog jezika.

Prikazan je crtani film „Maša i medved“, koji je rađen po poznatoj ruskoj istoimenoj narodnoj bajci. Takođe, učesnici radionice su imali jedinstvenu priliku da piju čaj iz ruskog čajnika „samovara“ koji predstavlja važan deo ruske tradicije i kulture i jedan je od nezabiolaznih predmeta koji se nalazi u skoro svakom ruskom domaćinstvu.

Za decu je to bio istinski doživljaj. Budući da su se svi dobro zabavljali a da je bogata ruska istorija neiscrpna tema, sledeća radionica zakazana je za četvrtak u 11 časova.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend