Lokalne vesti

Održana sednica skupštine

Sednica skupštine Požarevca održana je danas prepodne. Sdnica je trajala nešto manje od sat i po vremena.

Na dnevnom redu nije bilo rebalansa budžeta. Odbornici su danas usvojili novu odluku o nakanadama za uređenje građevinskog zemljišta, odluku o istupanju iz Regionalnog centra za talente, pripajanju Fondacije Požarevački mir 1718 Narodnom muzeju, povećanju cene pijačnih usluga i dali saglasnost za predložena imenovanja i razrešenja u pojedinim ustanovama.

Kako Boom 93 nezvanično saznaje u gradskoj upravi, rebalans je u pripremi i naći će se već na narednoj sednici skupštine, najverovatnije početkom aprila.

U rebalansu bi trebalo da se nađe veliki broj novih investicija. S druge strane, po naknadno pristiglim izveštajima dodatno su uvećana sredstva koja su ostala nerealizovana prethodnih godina. Podsećamo, u  odluci o budžetu koja je usvojena krajem decembra, bilo je preneto oko 719 miliona dinara iz 2013.godine.

Nova odluka o naknadama za uređenje građevinskog zemljišta predviđa umanjenja u postupku legalizacije za određene kategorije, a izmenjeni su i elementi za obračun. U obrazloženju se navodi da su ukupni iznosi po zonama u Požarevcu i Kostolcu umanjeni, što ima za cilj oživljavanje građevinske industrije.

Požarevac istupa iz upravnog odbora Regionalnog centra za talente. Pomoćnik gradonačelnika Gordan Bojković ranije je rekao da suosnivač, republika ne ispunjava svoje obaveze zbog čega centar ne može da funkcioniše.

Grad je ove godine izdvojio nešto više od 5 miliona dinara za funkcionisanje centra. Novac iz budžeta trebalo bi da nađe drugu namenu.

Fondacija „Požarevački mir 1718“ gasi se nakon nepunih 9 godina postojanja.

Sva prava i obaveze, kao i nepokretne stvari fondacije biće prenete Narodnom muzeju u Požarevcu.

Javno komunalno preduzeće „Komunalne službe“ podiže cene pijačnih usluga od 1.aprila, u proseku za 5,5 odsto.

Mesečni zakup tezgi na pijacama i buvljacima u Požarevcu i Kostolcu sa novim cenama kretaće se od 2.040 do 5.500 dinara.

Zakup kvadrata poslovnog prostora na pijacama biće od 447,54 dinara, koliko je na otvorenom prostoru u Šumadijskoj ulici do 1.067,86 dinara mesečno, koliko će iznositi cena u zatvorenom delu pijace Krug.

Na konkursu je za direktora Centra za kulturu izabran Dragi Ivić, dosadašnji vršilac dužnosti. Skupština ga je danas imenovala na direktorsku funkciju u Centru za kulturu.

Danas su usvojeni i izveštaji o radu gradske uprave, gradskog javnog pravobranilaštva, kao i Agrarnog fonda.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend