Društvo Lokalne vesti Naše pare

Opet problemi sa prevozom učenika?

Grad Požarevac je zaustavio aktivnosti u postupku javne nabavke za subvencionisani prevoz učenika u osnovom i srednjem obrazovanju za 2020/21.godinu. Potencijalni ponuđač Društvo za saobraćaj, trgovinu i usluge „Maxa-Tours“ iz Pirota podnelo je 11.februara zahtev za zaštitu prava i to pre isteka roka za podnošenje ponuda.

Kao i 2019.godine, subvencionisani prevoz učenika u Požarevcu ponovo se dovodi u pitanje zbog žalbi prevoznika.  Ovog puta je preduzeće iz Pirota pre isteka roka za podnošenje ponuda, podnelo zahtev za zaštitu prava Komisiji za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki.

Prošle godine su ugovori sa prevoznicima umesto do kraja februara, zaključeni tek početkom maja. S obzirom da važeći ugovori ističu 28.februara, gotovo je izvesno da će i ove godine biti problema sa prevozom jer postoji mogućnost da javna nabavka ne bude završena na vreme.

U postupku za izbor prevoznika koji je pokrenut ove godine potencijalni ponuđači kroz upite gradskoj komisiji izrazili više primedbi na dodatne uslove u konkursnoj dokumentaciji koja je već jednom izmenjena, a rok za podnošenje prijava sa 14. produžen do 18.februara.    

Inače, za prevoz učenika, uključujući i predškolce iz budžeta bi trebalo da se izdvoji do 45,7 miliona dinara, bez poreza.

Za prevoz 1096 učenika u osnovnom obrazovanju predviđena je subvencija do 38,9 miliona dinara, bez PDV-a. Za prevoz 667 učenika u srednjem obrazovanju predviđeno je 6,8 miliona dinara, bez poreza.   

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend