Lokalne vesti

Opšta bolnica dobila novi bronhoskop i ultrazvuk

Opšta bolnica u Požarevcu dobila je dva nova aparata neophodna za rad njenih službi. Putem donacija nabavljen je aparat za bronhoskopiju i ultrazvučni aparat za očno odeljenje.

Bronhološki pregledi u opštoj bolnici rađeni su do pre devet godina, a nakon što se aparat pokvario, pacijenti su upućivani u druge zdravstvene ustanove. Ovaj aparat se koristi u dijagnostici bolesti pluća, pre svega malignih bolesti, a njegova vrednost je oko 2 miliona dinara.

Prema podacima bolnice, u proteklih godinu dana u Braničevskom okrugu više od 350 pacijenata je imalo potrebe za bronhološkim pregledom, pa će nabavka ovog aparata znatno ubrzati proces dijagnostike.

Ultrazvučni aparat za očno odeljenje koristi se za dijagnostiku u lečenju katarakte i iz ove ustanove kažu da će se sa njim ujedno smanjiti i lista čekanja za operaciju katarakte na kojoj trenutno čeka 30 pacijenata.

Danas su takođe uručene i zahvalnice pojedincima i preduzećima koji su svojim zalaganjem doprineli poboljšanju uslova Opštoj bolnici i nabavci ovih aparata.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend