Lokalne vesti

Opština Golubac planira gradnju ribarskog sela na području Donje Marine

Opština Golubac stavila je na rani javni uvid Plan detaljne regulacije područja Donja Marina u Golupcu, u cilju razvoja turizma. Shodno planu, na tom području površine 2,36 hektara koje je sada neizgrađeno, predviđena je gradnja ribarskog sela.

U planu je gradnja jedinstvene urbane celine sa baznim objektom koji bi imao recepciju, restoran i dodatne sadržaje, i sa nizom smeštajnih objekata postavljenih oko zajedničkog motivacionog prostora.

U dokumentaciji je navedeno da to područje ima niz potencijala za razvoj turizma, zahvaljujući blizini Golubačke tvrđave i reke Dunav, a Planom generalne regulacije gradskog naselja Golubac u tom smislu je predviđena i rekonstrukcija i dogradnja postojećeg hotela, kao i mogućnost formiranja turističkog kompleksa na lokaciji fudbalskog igrališta FК Đerdap i nova lokacija u blizini arheološkog lokaliteta.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend