Lokalne vesti

Opštini Žagubica dopremljene sušilice za isušivanje vlage

Organizacija Crvenog krsta Srbije dopremilo je 20 mašina za isušivanje vlage ugroženim u opštini Žagubica.

Istovremeno je od strane ovlašćenih lica Crvenog krsta Srbije u Žagubici održana i obuka za 15 lica koji će raditi sa sušilicama u poplavljenim domovima. 

Obuku su održali predstavnici Nacionalnog tima i članovi mobilno – tehničkog tima Crvenog krsta Srbije, Milan Terzić i Ivan Jovanović, prezentujući način rada sa sušilicama, postupak i tehniku primene kako bi se na što efektniji i najbrži mogući način ukazala pomoć i što je najvažnije posao obavio valjano. 

Tom prilikom je Milan Terzić istakao da će, u zavisnosti od toga koliko je u prostoru prisutna vlaga, a i na osnovu pređašnjih iskustava, jedna sušilica u jednom poplavljenom domaćinstvu biti od 5 -10 dana i za to vreme bi vlaga trebalo da se u potpunosti povuče, jer sušilica u proseku 3 – 5 puta ubrzava proces sušenja prostorija što će značajno doprineti samom procesu osposobljavanja prostorija za normalizaciju života žitelja Žagubice. 

Nakon sprovedene obuke Mobilni tim Crvenog krsta Srbije koji radi na postavljanju sušilica u poplavljenim domovima u naselju Žagubica, krenuo je na teren, gde ih je zatekao i sa njima razgovarao i Aleksandar Vulin, ministar odbrane u Vladi Republike Srbije,obilazeći zajedno sa predstavnicima lokalnog rukovodstva i Safetom Pavlovićem,predsednikom opštine,poplavljena mesta u Žagubici.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend