Lokalne vesti

Osmi mart u Požarevcu

Na Medjunarodni praznik žena, Požarevljani, stari i mladi, kupuju poklone za devojke, supruge, majke. Uglavnom poklanjaju cveće i parfeme, a neki su mišljenja da je samo jedan poljubac najlepši poklon.

Povodom 8. marta Gradska uprava je odredila prostor ispred Čikoša za uličnu prodaju saksijskog i rezanog cveća. Cene cveća u cvećarama i na pijacama su od 70 do 500 i više dinara. Prodavci kažu da je u odnosu na prethodne godine prodaja opala.

Danas se navršava 100 godina od kada je 8. mart proglašen za praznik žena. U Srbiji su žene i dalje diskriminisane. Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je da mnoge žene u Srbiji, na ličnom planu, i dalje nemaju punu ravnopravnost sa muškarcima.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend