Lokalne vesti

Osnovci obeležavaju mesec pravilne ishrane

Centralna manifestacija povodom obeležavanja kampanje „Oktobar mesec pravilne ishrane“ biće održana u Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar I“ u četvrtak 17. oktobra u 11 časova. U okviru manifestacije biće organizovana stručna prezentacija o pravilnoj ishrani, kulturno zabavni program i izložba zdrave hrane.

Manifestaciju organizuje Zavod za javno zdravlje Požarevac i Osnovna škola „Kralj Aleksandar I“ u saradnji sa svim osnovnim školama na teritoriji grada.

Кampanju Svetski dan hrane, devetnaesti put za redom, koordinira i organizuje Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” sa mrežom instituta i zavoda za javno zdravlje uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Veliki doprinos dosadašnjim uspesima kampanje dali su domovi zdarvlja, osnovne škole i vrtići. Ove godine kampanja Oktobar mesec pravilne ishrane realizuje se pod sloganom „Pravilna ishrana – dostupna i pristupačna svima. Za svet bez gladi”

Zavod za javno zdravlje Požarevac, kao i svake godine, u saradnji sa domovima zdravlja, osnovnim školama i vrtićima na teritoriji Braničevskog i Podunavskog okruga organizuje brojne aktivnosti sa ciljem da najšira populacija, a posebno deca i mladi, steknu znanje, formiraju ispravne stavove i ponašanje u vezi sa zdravljem i pravilnim navikama u ishrani.

 

 

 

 

 

 

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend