Lokalne vesti

Osnovni i prekršajni sud dobijaju nove predsednike?

Visoki savet sudstva je doneo predlog o izboru predsednika sudova i uputio Narodnoj skupštini na razmatranje i usvajanje. Narodna skupština je na današnjoj sednici usvojila ove predloge.

Prema ovoj odluci dosadašnji vršioci dužnosti predsednika osnovnog i prekršajnog suda su ostali na toj poziciji.

Za predsednika osnovnog suda Visoki savet sudstva je predložio Dobricu Živkovića, sudiju Osnovnog suda u Požarevcu. On je u predhodnom periodu bio vršilac dužnosti predsednika.

Za predsednika Prekršajnog suda savet je predložio Slavicu Petrović, koja je u predhodnom periodu obavljala funkciju vršioca dužnosti predsednika suda.

Za predsednika Osnovnog suda u Velikom Gradištu predložen je Nenad Tadić, koji je takođe bio vršilac dužnosti predsednika. U Osnovnom sudu Petrovac na Mlavi za predsednika suda predložen je dosadašnji vršilac dužnosti Bane Marković.

Predsednici sudova biraju se na mandat od 4 godina.

Predloženi spisak pogledajte OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend