Lokalne vesti

Ostalo neutrošeno 700 miliona dinara

Grad je krajem prošle godine planirao investicije u 2011. na preko 850 miliona dinara ili 40 odsto budžeta. Gradonačelnik je tada rekao da je to na nivou gradova u EU i većih gradskih centara u Srbiji. Međutim, zabrinjava što je istoj lokalnoj samoupravi u prošloj godini ostalo blizu 700 miliona dinara namenjenih za investicije.

Na računu budžeta 31.decembra našlo se neutrošenih 693 miliona, od čega su 600 miliona sredstva za investicije Fonda za zaštitu životne sredine. Razlog su zakonske procedure koje moraju da se poštuju, rekla je zamenica gradonačelnika Vukica Vasić koja je deo odgovornosti prebacila i na Direkciju za izgradnju.

Prihodi u budžetu rebalansom trebalo bi da se uvećaju za preko 800 miliona dinara. Najveći deo čine neutrošena sredstva iz prošle godine, 32 miliona od povećanja transfera od republike i 106 miliona novih kreditnih zaduženja.

Pored postojećih rashoda, u predlog budžeta koji će razmatrati odbornici na narednoj sednici skupštine ugrađeni su novi zahtevi vredni više od 80 miliona dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend