Lokalne vesti

Osumnjičen za utaju poreza za prodatu naftu

Protiv direktora preduzeća „Pura Petrol“ Požarevac Dragiše T. (42) iz Beograda uprava policije je u saradnji sa poreskom policijom podnela krivičnu prijavu.

On je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i poresku utaju, odnosno da je državu oštetio za 8 miliona dinara, a sebi pribavio protivpravnu korist od 18 miliona dinara.

Dragiša T. se sumnjiči da je prodavao naftu na malo preko gasne stanice u Požarevcu bez evidentiranja u poslovnim knjigama, prikazujući prodaju nafte na veliko preduzećima čiji su direktori takođe osumnjičeni za privredne malverzacije.

Krivične prijave nadležnom tužilaštvu su podnete protiv direktora „Deksi 2009" Dejana R. iz  

Smederevske Palanke, direktora „Mišel grup" Miloša J. iz Požarevca i direktora „Mega vizer grup" Slobodana P. iz Leposavića.

Protiv svih osumnjičenih podnete su i krivične prijave za onemogućavanje vršenja kontrole.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend