Lokalne vesti

Otporaši da plate preko 800.000 dinara za suđenje

Nekadašnji požarevački otporaši Nebojša Sokolović i Momčilo Veljković moraće da plate 822.000 dinara na ime troškova sudskog spora koji su vodili protiv Marka Miloševića i petorice njegovih saradnika, zbog povreda zadobijenih u tuči 2000. godine.

Ovakvu odluku donela je sudija Gordana Vidojković, koja je vodila suđenje od 2001.godine do zastarevanja. U obrazloženju ovakve odluke sudija je navela da oni snose odgovornost za neka odlaganja, zbog čega će u budžet Srbije morati da uplate 822.000 dinara: Sokolović 777.500, a Veljković 44.750.

U tuči ispred kafea „Pasaž“ pretučen je i otporaš Radojko Luković, koji je zadobio povrede opasne po život. Pošto je poginuo 2010. godine, postupak po njegovoj tužbi je obustavljen.

Dok je Marko Milošević prošao bez obaveze plaćanja sudskih troškova, trojica od petorice njegovih saradnika u budžet će morati da uplate od 108.000 do 166.000 dinara, jer sudija smatra da su i oni neopravdano otezali proces.

Sudija je naložila je da se advokati isplate iz državnog budžeta. Advokatu otporaša, Dušanu Cvejiću, sleduje 1,7 miliona, advokatu Markovih saradnika, Danici Spasić, 1,75 miliona, a Miloševićevom  advokatu po službenoj dužnosti, Mirjani Vlašković, isplatiće se 105.375 dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend