Lokalne vesti

„Otporaši“ uputili pismo Republičkom javnom tužiocu

Advokatska kancelarija Dušana Cvejića, zastupnika „otporaša“ Momčila Veljkovića uputila je pismo Zagorki Dolovac, Republičkom javnom tužiocu povodom predmeta koji se odvija u Osnovnom sudu u Požarevcu protiv Marka Miloševića i njegovih saradnika.

U pismu se navodi da Osnovno tužilaštvo u Požarevcu odbija da postupa u ovom predmetu, pravdajući takvu svoju odluku isključivo procesnim razlozima, pri tom se pozivajući na svoje, odnosno akte tadašnjeg Okružnog javnog tužilaštva u Požarevcu, još iz 2000. i 2001. Godine.

Između ostalog u pismu se navodi: „Smatrao sam za potrebnim da Vam se obratim, a u cilju očuvanja ugleda i autorieta ovog državnog organa, jer u protivnom pri ovakvom stanju, nastupiće jedan presedan koji se sastoji u tome da tužilaštvo nije zastupalo optužnicu u predmetu u kome je utvrđeno, da su dva lica zadobila teške telesne povrede i to od poznatih lica".

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend