Lokalne vesti

Otvara se gradska galerija

Gradska uprava u Požarevcu za sutra je najavila otvaranje gradske galerije na Starom korzou.

Na svečanosti biće otvorena izložba dela slikara Miodraga Miće Popovića.

Galerija je trebalo da se otvori jesenas, kako je bilo prvobitno najavljeno. Prostor u kojem se nalazi nekada je koristio frizerski salon, a sada je dodeljen na korišćenje Narodnom muzeju u Požarevcu.

Kustos muzeja Violeta Tomić ranije je izjavila da će galerija biti, pre svega namenjena za likovne, ali i tematske izložbe.

„Galerija će biti namenjena multidisciplinarnim oblastima, po svim standardima. Pre svega za likovne, ali i za tematske izložbe. Priređivaćemo  izložbe, ne samo Narodnog muzeja, već i Istorijskog arhiva, Narodne biblioteke i drugih.

Ona je rekla i da će se postavke u galeriji menjati na mesec dana, kao i da će poseta biti besplatna.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend