Lokalne vesti

Otvoren demonstracioni centar za pakovanje povrća

Velika Plana - U Velikoj Plani, danas je otvoren prvi u nizu demonstracionih centara predviđenih aktivnostima projekta „Bašta Srbije“ koji se finansira sredstvima Evropske unije, a implementira ga Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ u partnerstvu sa još 7 opština iz regiona.

Demonstracioni centar su otvorili predsednik opštine Velika Plana Dejan Šulkić i Prvi savetnik šefa sektora Operacije Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Endrju Hedi. U okviru centra je puštena je u rad linija za pakovanje luka  kojom će upravljati Udruženje povrtara „Pomoravac" iz Velike Plane, a koristiće je povrtari iz celog regiona.

 „Očekujemo da de rad ovog centra povedati našu ambiciju, ne samo Udruženja, već i lokalne samouprave, kao i partnerskih opština na projektu, da na ovim prostorima u nekoj kasnijoj fazi imamo i prerađivačke kapacitete i proizvodnju finalnih proizvoda", rekao je Šulkić.

Endrju Hedi  je izjavio kako projekat „Bašta Srbije" ima veliki značaj za region,  prvenstveno jer se bavi poljoprivredom, kao važnim sektorom ne samo za lokalnu, već i za regionalnu i nacionalnu privredu, u ovkiru kojeg se realizuje i najveći broj radnih mesta.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend