Lokalne vesti

Otvorena gradska galerija

U pešačkoj zoni Požarevca danas je otvorena gradska galerija.

Adaptacija prostorija trajala je nekoliko meseci, a posetioci već danas mogu da vide izložbu dela našeg poznatog slikara iz Loznice Miodraga Miće Popovića.

Kustos Narodnog muzeja u Požarevcu Violeta Tomić izjavila je na svečanosti otvaranja da je dobro što se grad zalaže za rešavanje problema u kulturi i brine o kulturnim potrebama građana.

"Gradska galerija postaće jedan od simbola Požarevca. Galerijski prostor biće namenjen prvenstveno za likovne, ali i tematske izložbe koje će ovde organizovati muzej, arhiv, biblioteka i Galerija Milene Pavlović Barili. Vrata galerije biće otvorena čitave sedmice". kazala je ona.

Prostor u kojem se nalazi galerija nekada je koristio frizerski salon. Zbog nedostatka galerijskog prostora grad je odlučio da ga ustupi na korišćenje Narodnom muzeju u Požarevcu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend