Lokalne vesti

Otvorena Izložba “Preslice – tokovi Srpske tradicije“

U okviru Međunarodne likovne kolonije „Homolje ART 2018", u Zavičajnom muzeju Homolja u Žagubici, otvorena je i izložba “Preslice – tokovi Srpske tradicije“, autora Vladimira Vučinića.

Analiza „preslica“ sačinjena je na bazi osnovne tipološke klasifikacije, na osnovu njihovih karakterističnih oblika pri čemu se izdvajaju tri osnovne vrste: palica, grana i lopatica, gde svaka od ove tri kategorije ima podvrste koje se razlikuju prema specifičnim obeležjima.

Generalni pokrovitelj izložbe čija će postavka u Zavičajnom muzeju, biti otvorena narednih mesec dana, je opština Žagubica.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend