Lokalne vesti

Otvorena likovna kolonija posvećena Požarevačkom miru

U domu učenika Poljoprivredne škole na Tulbi otvorena je likovna kolonija. Likovnu koloniju je organizovalo umetničko likovno udruženje „Art krug – P.M.“

Dejan Krstić, član gradskog veća naglasio je da je ova likovna kolonije jadna u nizu projekata koje delom finansira grad Požarevac.

„Tema ove kolonije je 300 godina od potpisivanja Požarevačkog mira, koje se obeležava u ovoj godini. Svim umetnicima najveće inspiracije su ljubav i mir. Želeo bih da i ovim našim umetnicima koji su na ovoj likovnoj koloniji da Požarevački mir bude inspiracija i da pokažu budućim pokolenjima da mir nema cenu“ rekao je Krstić.

Pavle Miladinović, osnivač udruženja „Art krug – P.M.“ očekuje da se na ovoj koloniji napravi veliki broj slika.

„Očekujemo da će se na ovoj koloniji napraviti oko 30 likovnih dela i mi ćemo ih pokloniti gradu. Od ovih slika formiraće se zbirka o Požarevačkom miru. U planu je da se ova kolonija održava svake godine“  rekao je Miladinović.

Na koloniji je učešće uzelo 16 umetnika iz Srbije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend