Lokalne vesti

Otvorena „Smederevska jesen“

U malom gradu Smederevske tvrđave koncertom Simfonijskog orkestra i hora RTS-a, koji je izveo delo Karla Orfa "Karmina Burana", svečano je otvorena ovogodišnja "Smederevska jesen" na kojoj će do nedelje biti organizovan bogat kulturno-umetnički program uz degustaciju domaćeg vina.

Svečanom otvaranju prethodio je karneval, a glavnim ulicama Smedereva defilovalo je nekoliko stotina učesnika. Potom su na Gradskom trgu koncert održali folk pevač Adil Maksutović, a nakon njega i Željko Vasić. Za subotu su planirani nastupi Milana Topalovića i „Leksington benda“.

U finalu smotre u nedelju, na Gradskom trgu okupiće se izvođači narodne muzike – Šaban Šaulić, Ana Bekuta i Snežana Đurišić, dok će na svečanom zatvranju u Malom gradu Smederevske tvrđave svirati grupa „Balkanika“. Na trodnevnom programu „Smederevske jeseni“ naći će se i nastupi folklornih grupa, hora „Kolibri“, pozorišne predstave, izložbe starih zanata, viteški turniri.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend