Lokalne vesti

Otvorene glumačke svečanosti

Šesnaeste Glumačke svečanosti “Milivoje Živanović” otvorene su u subotu 2. aprila u Centru za kulturu u Požarevcu.

Svečanosti i izložbu pod nazivom Savremena kostimografija na scenama Narodnog pozorišta u Beogradu autorke Zorice Janković je zvanično otvorio upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu, Božidar Đurović. On je rekao da je Narodno pozorište u Beogradu pre četiri meseca otvorilo muzej Narodnog pozorišta u želji da se otrgnu od zaborava velikih umetnika, kao što su kostimografi čija priroda umetnosti zna da se olako i brzo zaboravi.

 

Ove godine ključ grada je simbolično predat na čuvanje, tokom glumačkih svečanosti glumici Ružici Sokić.

Nakon besede režisera Gorana Markovića, Zvezdara teatar iz Beograda izveo je predstavu Dušana Kovačević pod nazivom "Život u tesnim cipelama".

 

Za glumca večeri prema odluci žirija pubilke izabran je Nenad Jezdić za ulogu Steve, predsednika štrajkačkog odbora, dok je stručni žiri odlučio da za najboljeg glumca večeri nagradi Dragana Petrovića za ulogu Veselog.

Drugog dana svečanosti, 3.aprila nastupa Beogradsko dramsko pozorište sa predstavom "Harold i Mod".

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend