Lokalne vesti

Otvorene prostorije Kluba za mlade

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić otvorio je danas kancelariju sociorehabilitacionog kluba za mlade u Požarevcu.

Ova socijalna usluga namenjena maloletnicima sa asocijalnim ponašanjem i mladima u sukobu sa zakonom, a u Požarevcu se pruža od 2009.godine. Do sada je kroz rad kluba prošlo 66 maloletnih osoba, od kojih je svega troje ponovo napravilo prekršajno ili krivično delo.

Uslugu koja se do sada vršila u prostorijama Centra za socijalni rad pruža Udruženje gradjana „Šansa", a rad kluba u potpunosti finansira lokalna samouprava koja je ustupila poslovni prostor.

Ministar Ljajić istakao je značaj ove vrste rada sa maloletnim licima i naveo da je u 2010.godini registrovano 24.000 maloletnika sa asocijalnim ponašanjem i 3.497 krivičnih dela u koja su prekršioci maloletna lica.

Klub za mlade sarađuje sa Centrom za socijalni rad, tužilaštvom i policijom koji evidentiraju prestupnike, a sa decom po grupama rade socijalni radnici, pedagozi i psiholozi. Prostorije se nalaze u ulici Veljka Dugoševića u Požarevcu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend