Lokalne vesti

Otvorene XVII Glumačke svečanosti

U ponedeljak uveče otvorene su 17. glumačke svečanosti "Milivoje Živanović" na kojima će nastupiti šest najboljih beogradskih pozorišta. Najbolji glumac prve večeri je Vojislav Brajović.

Glumačke svečanosti otvorio je gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević, koji je simbolično uručio ključeve grada na čuvanje, tokom svečanosti, predsedniku stručnog žirija Ljiljani Todorović.

Besedu o glumcu izveo je upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Božidar Ðurović.

Festival, koji traje do 7. aprila, otvorila je predstava „Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu)“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta koju je režirao Slobodan Unkovski, po tekstu Biljane Srbljanović.

Svake večeri biće proglašavan najbolji glumac koji će poneti plaketu Spomen na glumca, a najbolji glumac festivala dobiće statuetu Milivoja Živanovića i 150.000 dinara.

Po oceni stručnog žirija i žirija publike, najbolji glumac prve večeri Festivala je Vojislav Brajović.

U stručnom žiriju festivala su reditelji Ljiljana Todorović i Dimitrije Jovanović, kao i vanredni profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i pozorišni kritičar mr Boško Milin.

Žiri publike čine advokat Milica Milosavljević, profesor književnosti Svetlana Herman i glumac-amater Dragiša Živadinović.

Večeras u Centru za kulturu Požarevac nastupiće Beogradsko dramsko pozorište sa predstavom „Doktor D.“ u kojoj glavne uloge igraju Dragan Petrović Pele, Boda Ninković, Milica Zarić i Pavle Pekić.

4. aprila u Centru za kulturu nastupiće Narodno pozorište Beograd sa predstavom „Kanjoš Macedonović“ rediteljke Vide Ognjenović.

Predstava „Kumovi“ Zvezdara teatra u kojoj glavne ugloge igraju Predrag Miki Manojlović i Danica Maksimović na programu je u četvrtak, 5. aprila.

„Otac na službenom putu“, predstava po tekstu Abdulaha Sidrana a u izvođenju Ateljea 212 na repertoaru je u petak, 6. aprila.

U okviru ovogodišnjih svečanosti Narodno pozorište Beograd i Ustanova kulture „Vuk Karadžić“ Beograd predstaviće se publici u Kostolcu sa predstavama „Nesporazum“ 3. aprila i „PR ili potpuno rasulo“ 5. aprila.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend