Lokalne vesti

Otvoreno 17. Bijenale

U galeriji Milene Pavlović Barili danas je otvoreno 17. Bijenale „U svetlosti Milene“. Bijenale se održava svake druge godine, a ovogodišnjim se ujedno obeležava 110 godina od rođenja ove srpske slikarke i jedne od najinteresantnijih ličnosti umetničke Evrope između dva svetska rata.

Kako je istakla Ljiljana Dabić, upraviteljica fondacije “Milenin dom”, grad Požarevac je Bijenale zaveštao inspiraciji i talentu savremenih umetnika sa nadom da će Milenin život i stvaralaštvo biti dodatno nadahnuće.

Na ovogodišnjem bijenalu učestvovalo je 16 izlagača, od kojih je izabrano troje koji su dobili ovogodišnje nagrade. Treću nagradu osvojila je Anđela Ristić, drugu Predrag Peđa Milošević za delo Neuzvraćena ljubav, dok je prva nagrada, odnosno Grand Prix “Milena” dodeljena Vladimiru Pajeviću.

Bijenale u čast Milene održava se od 1983. godine i predstavlja smotru značajnih dostignuća iz oblasti likovnih umetnosti. Bijenale se otvara na dan rođenja Milene 5. novembra i traje do kraja novembra.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend