Lokalne vesti

Ova zgrada u centru bi trebalo da se sruši. Evo šta će da se izgradi

Otkad je prestala da radi prodavnica Bioekskluziv, na zgradu u Lole Ribara broj 5 verovatno i niste mnogo obraćali pažnju poslednjih nekoliko godina,. Uskoro bi čitav objekat trebalo da ode u istoriju, a na njegovom mestu preduzeće „Kompanija Evrotrgovina“ iz Šapina podigne poslovno-stambeni objekat sa podrumom, prizemljem, četiri sprata i potkrovljem.

Urbanistički projekat  za izgradnju ovog objekta objavljen je u utorak na zvaničnom sajtu Grada Požarevca.  

Zgrada bi trebalo da se gradi na parceli površine 7,49 ari koja je u svojini pomenutog preduzeća, odmah pored pasaža koji unutrašnje dvorište povezuje sa ulicom Lole Ribara.

Ukupna površina novog objekta trebalo bi da bude oko 2.900 kvadrata, od čega je blizu 2.400 kvadrata nadzemnih etaža.  

Objekat je namenjen za višeporodično stanovanje, sa pomoćnim prostorom u podrumskoj etaži, poslovnim prostorom u prizemlju i stambenim na svim spratnim etažama. U prizemlju bi prema ulici Lole Ribara trebalo da se nađu 3 lokala sa direktnim pristupom sa ulice i stambeni ulaz iz bočnog dvorišta sa zajedničkim prostorijama. Čitava zgrada bi trebalo da ima 30 stanova različite strukture.

Predviđeno je i formiranje dvoetažne garaže sa 32 mesta na blizu 400 kvadrata podrumskog prostora. Tri parking mesta predviđeno je da se nalaze u dvorištu gde se trenutno nalazi 5 limenih garaža za putnička vozila koje su postavljene bez odobrenja za gradnju i trebalo bi da sve budu uklonjene.

Kad je reč o pristupu vozila i pešaka, na zapadnom delu parcele projektom je određeno formiranje  pasaža i interne saobraćajnica širine 3,5 metara.

Ukupna površina pod zelenilom na parceli bi trebalo da iznosi blizu 155 kvadrata, što je nešto više od petine njene ukupne površine

Predviđene su i pešačke staze, klupe za sedenje, tri kontejnera zapremine 1,1 kubik i različiti tipovi osvetljenja.  

Novi objekat u obliku slova „T“ bi trebalo da stoji dvostrano uzidan u nizu sa susednim objektima, dok bi u dvorištu trebalo da bude udaljen 4,3 metra od granice parcele.

Projektnu dokumentaciju koja je objavljena na zvaničnoj strani gradske uprave Požarevca možete pogledati  OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend