Lokalne vesti

Ove igračke bi trebalo da dobiju deca iz vrtića

Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ kupuje igračke za oko 2.200 dece u vrtićima. Igračke koje bi trebalo da budu plaćene blizu 6 miliona dinara biće uručene deci kao poklon paket. Postoje 4 vrste modela igračaka koje bi trebalo da budu podeljene između 28. i 31.januara u Požarevcu i Kostolcu.

Na javnoj nabavci za igračke koju je raspisala predškolska ustanova javila se samo jedna firma „Pertini Tojs“ iz Beograda koja je ponudila cenu od 5.998.248 dinara za nabavku igračaka. Ova cena je tek za 1.752 dinara niža od procenjene vrednosti u dokumentaciji.

Inače, u javnoj nabavci je bio tačno preciziran opis 4 vrste igračaka, odnosno modela koje vrtić namerava da kupi.

Tako se za dečake do 3 godine starosti nabavlja 345 komada igračke „Traktor utovarivač“, a za devojčice do 3 godine, 299 komada igračke „Kolica za lutku“. Dečaci od 4 do 7 godina bi trebalo da dobiju „Fast and Furious stazu“ za automobilčiće (772 komada), a devojčice od 4 do 7 godina „Barbi lutku vilu“ (786 komada).

Ukupno se nabavlja 2202 komada ovih igračaka.

Paketi sa igračkama trebalo bi da budu podeljeni 28. i 30. januara u Sportskom centru Požarevac od 16 časova, a 31. u Sportskom centru u Kostolcu, takođe od 16 časova.

Deca koja pohađaju vrtiće Pčelica, Bambi, Duško radović, Lane, Bubamara, kao i deca koja pohađaju predškolsko pripremne programe u selima paketiće će dobiti 28. januara.

30. januara paketići će biti podeljeni deci iz vrtića Neven, Danica Radosavljević, Leptirić, Sunašce i Poletarac.

U Kostolcu podela paketića biće organizovana 31. januara za decu koja pohađaju vrtić Majski cvet, kao i predškolsko pripremni program u selima koja pripadaju ovoj opštini.

Kako je rekla direktorka predškolske ustanove, Tanja Lončar, biće obavezno prisustvo bar jednog roditelja prilikom dodele poklon paketa.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend