Društvo Lokalne vesti Naše pare

Ove zelene površine u stambenim blokovima trebalo bi da se urede ove godine

U planu je „Lamela“, blok „Knez Milošev venac“ i dvorište zgrada kod mesne zajednice između Proleterske, Dalmatinske i Šumadijske ulice.

U dvorištu starih stambenih zgrada kod MZ „Vasa Pelagić“ trebalo bi da se urede prilazi i postave posude za odlaganje otpada, urede pešačke staze, hladnjak za odmor, postave klupe i igralište za decu. Okončana je javna nabavka,a posao je dobila preduzetnička radnja „Libra“ iz Salakovca u zajedničkoj ponudi sa „Trans kopom“ iz Požarevca i „Gorionikom“ iz Salakovca za nešto manje od 3,9 miliona dinara, bez poreza.

Za ovaj prostor koji koji je neuređen i nalazi se između Dalmatinske, Proleterske i Šumadijske ulice je prošle godine urađen projekat. Predviđena je izgradnja pešačke staze, dečjeg igrališta,  postavljanje klupa, kanti za otpatke i kandelaberske rasvete, kao i drvenog paviljona – senika za odmor stanara.

Na ovom prostoru bi trebalo da se iz korena uklone svi panjevi iz zemlje, poseče postojeća živa ograda, ukloni deo žbunja i poseče 18 stabala. Ukloniće se i 6 starih stubova rasvete, sruštii plato za kontejnere i ukloniti betonske staze.

Biće postavljeno ograđeno dečje igralište sa podlogom od tartana, a na njemu ljuljaška, klackalica i dve konjić njihalice. 

Nove pešačke staze biće popločane, a predviđen je asfaltni prilaz garažama i ograđeni prostor za kontejnere.

U dvorištu bi trebalo da se postave četiri klupe, pet kanti za otpatke i sedam novih kandelabara sa LED rasvetom. Tu će se nađi i šetougaoni drveni paviljon –senik za odmor.

Nega postojećeg drveća podrazumeva održavanje oko 30 stabala, sadnju 6 novih sadnica lišćarskog šiblja, 5 sadnica zimzelenog šiblja i formiranje žive ograde sa 150 novih sadnica.

Trebalo bi da se uredi i novi travnjak.

Očekivano je da bi radovi trebalo da se izvrše u roku od 45 dana od uvođenja izvođača u posao.

Podsećamo, uporedo sa zelenim površinama u MZ „Vasa Pelagić“, prošle godine su urađeni i projekti za uređenje stambenog bloka „Lamela“ i stambenog bloka „Knez Milošev Venac“.

Firma „BMD Bau“ iz Beograda je poslove za izradu projektne dokumentacije za MZ „Braća Vujović“ i „Knez Milošev venac“ dobila za 148.000 odnosno 298.000 dinara, bez poreza.

Firmi „Age plan“ iz Kruševca bio je dodeljen posao na izradi projektne dokumentacije za „Lamelu“ po ceni od 348.000 dinara, bez poreza.

Prema javno dostupnoj dokumentaciji za sada je u toku samo javna nabavka za uređenje površina u bloku „Knez Milošev venac“. Postupak još nije okončan i u fazi je dodele ugovora. Radovi su procenjeni na 21,9 miliona dinara, bez poreza.

Budžetom za 2020.godinu, za uređenje „Lamele“ je predviđeno 17,3 miliona dinara sa porezima.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend