Lokalne vesti

Ovo je razlog zbog čega nema vode u Požarevcu

Razlog isključenja vode u Požarevcu je havarija na cevovodu u ulici Đure Đakovića. Naime došlo je do pucanja na delu cevovoda koji se od izvorišta Meminac spaja sa glavnim potisnim vodom. Ovaj kvar koji uzrokuje osetne gubitke u mreži nemoguće je rešiti bez obustave snabdevanja u čitavom gradu.

Kako nam je objašnjeno na licu mesta od stručnih lica iz Vodovoda, oštećenje na cevi je ispod asfaltnog puta, a problem se rešava tako što će u postojeću cev biti uvučena nova cev približnog prečnika koja će biti povezana na vod iz Meminca i glavni potisni cevovod.    

Na taj način neće biti raskopavanja asfalta i obustave saobraćaja, već će sa dva iskopa sa leve i desne strane ulice biti premošćen oštećeni deo cevovoda.

Ono što je izvesno je da će nakon sanacije havarije biti problema na delovima azbestno-cementnog cevovoda koji je podložan pucanju usled varijacija u pritisku.

Podsećamo, čitav Požarevac je ostao bez vode jutros u 7 časova, a prema zvaničnim najavama, vode neće biti do 18 časova. Potpuna normalizacija snabdevanja u svim delovima grada očekuje se tokom večeri.

Za snabdevanje vodom za piće postavljene su cisterne na sledećim lokacijama:

–   Trg Oslobođenja do 12 časova

–   Čede Vasovića, pored kafane „Lipov lad“ od 12 do 16 časova

–   Hajduk Veljkova, šator „Požarevačkog mira“ od 16 do 19 časova

–   Lučički put, kod Buvlje pijace do 12 časova

–   Ulica Požarevački partizanski odred, pored vrtića od 12 do 16 časova

–   Ulica Požarevački Partizanski Odred, pored „Liona“, od 16 do 19 časova

–   Dunavska ulica – Zabelski put „Zvezda“ do 12 časova

–   Ulica Bojane Prvulović-ugao sa Užičkom ulicom od 12 do 16 časova

–   Ulica Vojske Jugoslavije – ugao sa ulicom Prote Mateje, posle kasarne od 16 do 19 časova

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend