Lokalne vesti

Paketi za bebe rođene u „Nedelji Crvenog krsta“

U okviru obeležavanja nedelje Crvenog krsta, realizovana je tradicionalna akcija „Paket za novorođenu bebu“. Aktivisti Crvenog krsta su u Opštoj bolnici Požarevac podelili pakete majkama beba koje su rođene u periodu od 8. do 15. maja, kada se obeležava nedelja ove organizacije.

Saša Obradović, sekretar Crvenog krsta je rekao da je ova akcija jedna od najlepših koje se sprovode u toku godine.

„U paketima se nalazi sve ono što je bebama potrebno u prvim danima nakon rođenja. Nadam se da je ovaj mali doprinos naše organizacije značajan u borbi protiv bele kuge u našem društvu“, istakao je Obradović.

Bojan Nikolić, predsednik Skupštine grada je podsetio da se grad Požarevac zalaže da merama populacione politike poboljša natalitet u gradu, kako finansijskim sredstvima i podrškom u vidu sedišta za bebe, tako i sredstvima iz budžeta, kako bi se poboljšali uslovi kako u samom gradu tako i u Opštoj bolnici.

Stvaranje što boljih uslova za porodilje kako bi se što prijatnije osećale, kako bi im boravak ostao u lepom sećanju, zadatak je kako uprave bolnice tako i zaposlenih, napomenuo je Danko Nikolić, v.d. direktor Opšte bolnice Požarevac.

U periodu od 8. do 15. maja u Opštoj bolnici rođeno je 17 beba, dok je od početka godine do sada rođeno 368 beba.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend