Društvo Lokalne vesti Naše pare

Pala nabavka za novu zgradu MZ Čačalica?

Obustavlja se javna nabavka za izgradnju novog objekta mesne zajednice Čačalica. Gradskoj upravi je stigla samo jedna zajednička ponuda koja je odbijena zbog toga što nisu ispunjeni dodatni uslovi u pogledu tehničkog kapaciteta. Problem je nastao kod dizalice jer je u ponudi koja je dostavljena dizalica bila većeg kapaciteta od tražene.

Jedina ponuda koja je stigla u gradsku upravu je od preduzeća Domtera iz Dubrave i beogradskih firmi  Elkoms i Hidromontaža. Njihova cena u zajedničkoj ponudi je iznosila 25,3 miliona dinara, a odbijeni su zbog tehničkog kapaciteta koji se tražio u nabavci.

Naime, problem se javio u dodatnim uslovima gde se od ponuđača između ostalog  zahtevalo da poseduju dizalicu čija je nosivost do 500 kilograma.

Ispostavilo se da su u popisnoj listi sredstava koja je deo tenderske dokumentacije ponuđači naveli dizalicu-kran veće nosivosti – 3,2 tone. Takođe, nije uvažen naknadi dokaz o posedovanju odgovarajuće dizalice nosivosti do 500 kilograma koja je kupljena ove godine jer ona nije bila navedena u popisnoj listi.

Kako je navedeno u obrazloženju komisije, ovaj dokaz nije uzet u razmatrenje jer mašina nije bila sastavni deo ponude, a prihvatanjem pomenutog dokaza neprihvatljiva ponuda bi bila učinjena prihvatljivom, što je suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama.

Izgradnja nove zgrada Mesne zajednice „Čačalica“ na mestu stare koja je izgorela u požaru početkom oktobra 2018.godine, budžetom je predviđena za ovu godinu. Prema projektu u zgradi bi pored kancelarija mesne zajednice trebalo da se nađu i prostor za prodaju, poštanski šalter i apoteka.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend