Lokalne vesti

Pedofil predavao i veronauku

Pedagog V. J. (32), uhapšen zbog obljube, nudio je dečacima za oralni seks i do 100 evra. Neke je, navodno, dovodio u svoj stan u kome živi s roditeljima.

Uhapšeni defektolog V. J. predavao i u tri privatne beogradske gimnazije.

Prema nezvaničnim saznanjima, dečacima je uplaćivao kredit, obećavao skupe poklone, popravljanje ocena i opravdanja za školu za seksualne protivusluge. To je policija otkrila preko poruka u njegovom mobilinom telefonu.

V. J. je u pritvor otišao pravo iz Savetovališta za mlade smederevskog doma zdravlja, gde je radio kao specijalni pedagog, najpre na određeno vreme, a onda honorarno.

U istrazi je rečeno da slede saslušanja svedoka, koji su takođe maloletna lica.

„Saslušanja svedoka počeće od 16. marta, a nakon toga uslediće i saslušanja oštećenih maloletnika. Držao je školskoj deci jednom sedmično predavanja koja su zamišljena kao preventiva poremećaja u ponašanju. Na njima se, pored ostalog, govorilo i o seksualnoj eksploataciji“, kaže Mirko Šakić, istražni sudija.

U tri privatne beogradske gimnazije i nekoliko smederevskih srednjih i osnovnih škola predavao je veronauku, za šta je takođe završio školu na Bogoslovskom fakultetu.

„Nije bilo pritužbi na njega. Sa decom se dobro snalazio, čak ih je i grupno vodio na kolače u poslastičarnicu, kaže nastavnica jedne osnovne škole, koja je želela anonimnost.

Među brojnim honorarnim poslovima, obavljao je i posao vaspitača u smederevskom zatvoru, ali je bio i sudski porotnik Veća za maloletnike Višeg suda u Smederevu! Niko od njegovih nekadašnjih poslodavaca ne želi javno da govori, ali nezvanično kažu da nisu primetili ništa sumnjivo, što će morati da potvrde i policiji.

Odbor za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke saopštio je u sredu da je veroučitelj, koji je u Smederevu lišen slobode zbog sumnje da je, zloupotrebivši službeni položaj, izvršio teško krivično delo obljube, smesta razrešen dužnosti veroučitelja.

Odbor je u saopštenju osudio svako zlodelo, naročito ako je upereno protiv interesa dece.

„Očekujemo da istraga bude brzo i efikasno sprovedena i da sud odluči po zakonu. Sa svoje strane, Crkva će činiti sve da u njenim službama ne bude nedostojnih i moralno kompromitovanih ljudi“, navedeno je u saopštenju Odbora.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend