Lokalne vesti

Penzioneri najviše zainteresovani za vaučere za odmor

Među građanima koji su najviše bili zainteresovani za korišćenje vaučera prednjačili su penzioneri, 55,5%, a zatim zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara.

Oko 120.000 vaučera za odmore u Srbiji, za koje je Vlada izdvojila 600 miliona evrta, podeljeno je za četiri meseca.

Od banja, najviše interesovanja je bilo za Sokobanju, ali i za Vrnjačku, Sijarinsku i Ribarsku banju. Veliki broj građana je za svoj odmor izabrao Zlatibor, Kopaonik i Divčibare, dok ineresovanje nije manjkalo ni za Zlatar, Taru i Divčibare.

Veliki broj građana privukla su i domaća jezera koja su poslednjih godina u ekspanziji. Najčešće su se odlučivali za odmor na Palićkom, Srebrnom i Belocrkvanskim jezerima.

Podsetimo, Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija je do 18. aprila podneto 120.000 prijava građana za subvencionisano korišćenje godišnjeg odmora u Srbiji, što je maksimalan broj prijava predviđen sredstvima u budžetu u 2019. godini.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend