Lokalne vesti

Pešaci „popili“ 62 kazne u dva dana

Osim vozača, požarevačka saobraćajna policija počela je pojačano da kontroliše i kažnjava pešake na ulici.

Policija u Požarevcu pojačala je prethodnih dana kontrolu saobraćaja, a veću pažnju obratili su ka pešacima. Za dva dana troge kontrole zabeležena su 62 prekrašaja koje su napravili pešaci na ulici.

Načelnik saobraćajne policije Darko Jeremić kaže da su u poslednje tri nedelje zabeležili 6 saobraćajnih nezgoda sa pešacima i da su zbog toga odlučili da pojačaju kontrolu.

„Pešaci nisu savesni. Prvog dana zatekli smo 34 pešaka koji su načinili prkršaj, a drugog dana 28. Svi su sankcionisani i nije bilo opraštanja“, kaže on.

 

 

Kada je priroda prekršaja u pitanju, pešaci u gradu se najčešće nepropisno kreću po kolovozu, nakon toga sledi prelazak na crveno svetlo, telefoniranje prilikom kretanja i nošenje slušalica na oba uha.

Kazna za prelazak ulice je 5.000 dinara (ukoliko se plati u roku od 8 dana iznosi 2.500). Drastičnije kazne propisane su kad su ugrožena deca u pratnji osobe, pa je kazna od 6.000 do 20.000 dinara. Ukoliko se izazove opasnost ili nezgoda, kazna je nečija mesečna zarada, od 15.000 do 30.000 dinara.

Prekršaji se najčešće čine u blizini pijaca, marketa, apoteka, bolnice i banki.

Jeremić kaže da su ovakve kontrole uobičajne. On je najavio da će do kraja decembra još jednom pojačati nadzor…i ovog puta bez praštanja.

 

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend