Lokalne vesti

Petnaesta smotra folklornih ansabala

Petnaesta smotra folklornih ansabala sela Srbije tradicionalno će se održati 25. i 26. jula u Kličevcu, na kome će se predstaviti 18 folklornih ansambla.

Kulturno umetnički program održaće se na stadionu malih sportova, gde će biti postavljena montažna pozornica sa video bimom.

„Ovo je jedina manifestacija u Srbiji koja čuva i neguje narodnu pesmu i igru ", rekao je Dragiša Živanović, organizator XV Republičke smotre.

Na čelu organizacionog odbora je Vukica Vasić, zamenica gradnočelnika grada Požarevca, a u realizaciji projekta pomogla je Gradska uprava, kombinat „Kostolac", kao i Centar za kulturu.

„Ova manifestacija traje vec 15 godina i u saradnji sa velikim brojem ljudi,Kličevac uspeva da i u ovakvim vremenima sve to organizuje", rekao je Bojan Gačević, zamenik direktora Centra za kulturu.

Za 15 godina učešća svi ansambli će dobiti povelje i zahvalnice za učešće.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend