Lokalne vesti

Petrovac na Mlavi učesnik programa „Exchange 5“

U okviru Projekta “Efikasno upravljanje imovinom za uspešne lokalne samouprave”, koji se finansira u okviru Programa „Exchange 5“ u utorak 15. januara u Požarevcu potpisani su ugovori o saradnji između Grada Požarevca sa šest partnera – opština: Petrovac na Mlavi, Кučevo, Velika Plana, Veliko Gradište, Golubac i Žagubica. Ispred opštine Petrovac na Mlavi Ugovor je potpisao predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić.

Cilj projekta, kao i zakonska obaveza po Zakonu o javnoj svojini je da kroz popis nepokretnosti svaka opština uradi popis one imovine koja je za nju bitna i da se na taj način stvore uslovi da se na nepokretnostima u budućnosti upravlja imovinom od strane lokalnih samouprava. U narednih 12 meseci popisaće se sva imovina, počevši od podzemnih instalacija, puteva, objekata sa ciljem da se obezbedi kompletna dokumentacija na osnovu koje će jedinice lokalne samouprave da se uknjiže. Vrednost projekta je 208.000 evra.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend