Lokalne vesti

Petrovčanka prvakinja Srbije u šahu

Magdalena Ilić, učenica 4. razreda O.Š. Bata Bulić iz Petrovca na Mlavi osvojila je republičko takmičenje u šahu.

Na takmičenju koje se održalo u Pirotu Magdalena Ilić je, u kategoriji učenica 4. razreda osnovnih škola, u 7. kola ostvarila 6,5 poena i time se našla ispred Anastasije Vojinović i Milice Đokić.  Ona je pred takmičenje u Pirotu osvojila i prvo mesto na Sportskim igrama mladih u Petrovcu na Mlavi i time se plasirala na državno prvenstvo koje će se održati u Beogradu. Magdalena se aktivno bavi šahom oko godinu i po dana i trenutno se priprema za turnir na Srebrnom jezeru.

Treba napomenuti da su pored Magdalene Ilić učestvovali i drugi učenici iz Petrovca na Mlavi i oni su u svojim kategorijama osvojili jedno 7 i dva 12 mesta.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend