Lokalne vesti

Plan premašen za 8,7 odsto

Termoelektrane u Kostolcu proizvele su za deset meseci 4,81 milijardu kWh, koliko je predato elektroenergetskom sistemu Srbije, što je za 8,7 odsto više u odnosu na plan proizvodnje.

Do kraja godine očekuje se da termoelektrane u Kostolcu ukupno proizvedu 5,5 milijardi kWh, s obzirom na to da je blok B2 u šestomesečnom zastoju zbog kapitalnog remonta.

Posmatrano po termoelektranama, TE „Kostolac A“ je u tom periodu proizvela oko 1,69 milijardi kWh. Blok A1, jedan od najdugovečnijih i najpouzdanijih agregata EPS-a, proizveo je gotovo 539 miliona kWh, dok je blok A2 predao više od 1,15 milijardu kWh.

U Termoelektrani „Kostolac B“ ukupno je proizvedeno 3,11 milijardi kWh. Ovom proizvodnom rezultatu blok B1 je doprineo sa više od 1,8 milijardi kWh, a blok B2 sa 1,29 milijardi kWh.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend